Bokscoaching

(volwassenen en jeugd)

 

Bij bokscoaching draait het niet alleen om het gesprek, maar juist ook om het doen; boksen, trappen, bewegen. Jouw beweging kan meer zeggen dan duizend woorden. Ben jij bijvoorbeeld iemand die praten moeilijk vindt omdat je vaak de juiste woorden niet kunt vinden? Heb je emotionele problemen waar je maar niet van afkomt? Of rationaliseer je veel en zie je door de bomen het bos niet meer? Of houd je gewoon van aanpakken? Misschien heb jij al een tijd het gevoel dat je aan jezelf wilt werken, bokscoaching kan dan heel geschikt voor jou zijn.

Is bokscoaching iets voor jou?
 • Je hebt weinig zelfvertrouwen, voelt onzekerheid waardoor je twijfelt aan je eigen vermogens en je niet stevig in je schoenen kunt staan. Je wilt leren om je plek te durven innemen.
 • Je hebt moeite om je gevoelens en gedachten te uiten, verbaal of non-verbaal. Het aangeven van grenzen is voor jou een probleem en je verwacht veel van jezelf. Je voelt je niet gehoord, gezien of gewaardeerd.
 • Je hebt trauma gerelateerde klachten, bijvoorbeeld PTSD. In het verleden of recent heb je een heftige gebeurtenis meegemaakt en je wilt dit trauma verwerken.
 • Je voelt je gespannen, hebt stress gerelateerde klachten of een burn-out. Je kunt niet of moeilijk loslaten. Je wilt leren omgaan met boosheid, pijn of verdriet.
 • Je voelt je depressief of hebt andere stemmingsklachten.
 • Je worstelt met levensvraagstukken: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat doe ik?

 

Herken je jezelf in één van bovengenoemde gevoelens en wil je jouw vaste patronen doorbreken? Dan is bokscoaching iets voor jou.

 

De ervaring

Door te boksen werk je aan het oplossen van je problemen, of simpelweg aan het accepteren ervan. Je ervaart dat je steviger in je schoenen gaat staan en je wordt wijzer door de constante wisselwerking tussen je lichaam, gevoelens, gedachten en je wil. Die ervaring verrijkt je dagelijks leven. Daarom stelt bokscoaching de ervaring centraal.

Samen met de bokscoach bespreek je wat je ervaart, denkt en voelt bij het doen van de fysieke oefeningen.

Daarnaast is bokscoaching een perfecte manier om bepaalde gevoelens een uitlaatklep te geven. Denk maar aan angst, stress, verdriet en rouw. Of gevoelens van onrust, boosheid, spanning en agressie. Je zal hierbij leren om jezelf te ontspannen en om je emoties beter te reguleren.  Voor bokscoaching hoef je niet goed te zijn in boksen; je hoeft er zelfs helemaal geen ervaring mee te hebben.

 

Het effect

In een aantal sessies bokscoaching leer jij oude patronen te doorbreken en je leven opnieuw in te richten. Je loopt niet langer in jouw ‘vaste’ valkuilen. Je krijgt nieuwe vaardigheden onder de knie. Je leert nieuwe manieren om met situaties en emoties om te gaan waarbij je patronen doorbreekt en nieuwe strategieën voor jezelf ontwikkelt. Je leert een heel nieuwe kant van jezelf kennen.

 

Aanvulling op reguliere therapie

Bokscoaching hoeft niet op zichzelf te staan maar kan een aanvulling zijn op reguliere (gespreks)therapie of ter voorbereiding hierop. Denk bijvoorbeeld aan coaching, behandeling door een psycholoog, fysiotherapie, haptonomie en diëtiek. Wij verzorgen dan het fysieke gedeelte van de behandeling, eventueel in samenspraak met de andere behandelaar.

 

Bokscoaching voor meiden (10-14 jaar)

Voor meiden in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar is er een speciaal traject bestaande uit zes trainingen. In drie maanden tijd bewegen we door diverse thema’s heen om het geleerde stevig te verankeren. Thema’s die aan bod komen:

 • grenzen stellen en bewaken;
 • ruimte in nemen;
 • zelfverdediging;
 • weerbaarheid;
 • jezelf verstevigen;

 

Na iedere training geven wij huiswerk mee zodat de vertaalslag van onze sessies bokscoaching naar het dagelijks leven wordt gemaakt. In deze kwetsbare leeftijd ga je groeien en bloeien, je ervaart waar je allemaal toe in staat bent!

 

Locatie

locatie is altijd in overleg. We kunnen terecht bij onze vaste locaties in Leusden of Amersfoort. Bokshandschoenen hoef je niet te hebben, wij hebben al het materiaal dat nodig is.

 

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil je mentaal (weer) fit worden? Kijk je uit naar een fysieke vorm van therapie? Meld je aan voor je eerste sessie bokscoaching via het contactformulier.

Contactgegevens

Je kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken jouw wensen en klachten en wat je van de sessies of training verwacht. Ik vertel wat ik voor jou kan betekenen en wat de sessies zouden kunnen bijdragen.

Het gezonde centrum
Larikslaan 100, 3833 AM Leusden

 

De praktijkruimte is op de tweede etage. Zowel met auto, fiets als openbaar vervoer is het goed te bereiken. Parkeren is gratis en op de parkeerplaats is vrijwel altijd ruimte.

 

Cindy van Oosterbrugge
Hamersveldseweg 100, 3833 GT Leusden

 

info@sterkinjebasis.nl
06 – 33 18 27 54

Contactformulier

Als je nog vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, dan kun je via het contactformulier hiernaast een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.