boksen & zelfregulatie

BOKSEN EN ZELFREGULATIE GROEP: IN 2020 VAN START!

 

 

Weten wanneer je over je grens heen gaat? Omdat je altijd maar door en door gaat, terwijl je voelt dat dit niet goed voor je is. Of voelen dat je niet uit je schulp durft te komen al zou je dit graag willen?

Deze training gaat over zelfregulatie. Je gaat voelen wat jouw grens is, deze leren te verleggen en te bewaken. Ook ga je voelen wat voor en waar er blokkades in je lijf zitten, met alle gedachten en sensaties die daarbij horen. Dit doen we door allerlei zelfregulerende lichaamsgerichte en- Thaiboks- oefeningen.

 

Je eigen lichaam leren kennen

Vaak vinden we het lastig om bij gevoelens als pijn, boosheid, angst of onzekerheid stil te staan. Als deze gevoelens geen ruimte krijgen, doordat we niet naar ons lichaam luisteren, dan blokkeren, vechten of vluchten we. We potten van alles op, ons lijf raakt letterlijk verstopt en zo worden we ziek of voelen ons emotioneel instabiel. In de lessen gaan we langzaam en rustig ons eigen lichaam verkennen door te voelen welke lichaamsgebieden we ons fijn en veilig zijn. Daarnaast staan we stil bij de plekken die onprettig, chaotisch en onveilig voelen. Door middel van Thaiboksen en lichaamsgerichte technieken mag het lichaam ontladen en ontspannen.

 

Impressie training

Sta ik vaak ‘aan’? Hoe komt dit en hoe zet ik mezelf uit? Sta ik vaak ‘uit’? Hoe komt dit en hoe zet ik mezelf aan?

Kortom: hoe reguleer ik mezelf wanneer ik ontvlam of juist bevries.

 

Ruimte innemen en ruimte geven. Grenzen stellen en bewaken. Ontzettend tof om middels boks-werkvormen te verkennen hoe dit bij jou werkt en waarmee je tijdens de training kunt experimenteren. Om vervolgens de vertaling te maken naar het dagelijks leven.

 

Los laten en doorbreken. Wat wil je los laten? Waar wil je een doorbraak in bereiken?

Waar is het nu echt de tijd voor… in een van de laatste trainingen gaan we hiermee aan de slag.

 

Je komt bovenal voor je eigen persoonlijke proces, maar door de groepssamenstelling leer je juist ook veel in het boksen in relatie tot de ander. Ik zorg voor een veilige plek en professionele & warme begeleiding met aandacht voor het individuele en groepsproces.

 

Waar / Wanneer / Met wie

Waar: Het gezonde centrum – Larikslaan 100, 3833 AM, Leusden.
Wanneer: Eind 2020, 6 weken lang, iedere maandag- of dinsdagavond 1.5 uur.
Met wie: maximaal 8-10 dames.

Losse lessen zijn niet mogelijk daar het zowel een individueel als groepsproces is.

 

Aanmelden

Als je nog vragen dan kun je via het contactformulier hiernaast een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Contactgegevens

Je kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken jouw wensen en klachten en wat je van de sessies of training verwacht. Ik vertel wat ik voor jou kan betekenen en wat de sessies zouden kunnen bijdragen.

Het gezonde centrum
Larikslaan 100, 3833 AM Leusden

 

De praktijkruimte is op de tweede etage. Zowel met auto, fiets als openbaar vervoer is het goed te bereiken. Parkeren is gratis en op de parkeerplaats is vrijwel altijd ruimte.

 

Cindy van Oosterbrugge
Hamersveldseweg 100, 3833 GT Leusden

 

info@sterkinjebasis.nl

Contactformulier

Als je nog vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, dan kun je via het contactformulier hiernaast een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.