Lichaamsgerichte coaching

Bij lichaamsgerichte coaching draait het allemaal om het lichaam volledig te betrekken bij een coachsessie. De coach stelt gerichte vragen maar laat vooral je lichaam ervaren. 
Je lichaam heeft een eigen ‘wil’, zo lijkt het. Dat kan knap lastig zijn. Hoe hinderlijk is het als je iets wel wil, maar je lichaam allemaal onverklaarbare reacties en pijntjes afgeeft. Als emoties je overvallen, terwijl je wel beter weet.

Wij proberen vaak met ons verstand en onze wilskracht lichaamsreacties af te remmen, te negeren, maar helaas lukt dat maar ten dele. Proberen we dit toch, dan kost dit veel inspanning en dit kan leiden tot burn-out en/of chronische klachten. De neurowetenschappen leren ons dat onverwerkte, bedreigende gebeurtenissen als patroon in ons zenuwstelsel en in ons motorisch geheugen blijven hangen. Dat deze in stressvolle situaties geactiveerd kunnen worden en dan leiden tot onder andere ongerichte boosheid, angst, bevriezing en stress. In ons dagelijks leven en in ons werk kunnen we hier behoorlijk last van hebben, terwijl we geen idee hebben waar het vandaan komt.

 

Is lichaamsgerichte coaching iets voor jou?
  • Je neemt vaak beslissingen puur op cognitie, je zit regelmatig vast in je hoofd en wilt daadwerkelijk naar je eigen gevoel terugkeren.
  • Je bent het contact met je lichaam kwijtgeraakt. Je lichaam voelt niet (meer) als prettig, comfortabel, veilig of sensueel. Je kunt er niet meer goed voor zorgen.
  • Je bent zo druk dat je geen aandacht meer hebt voor wat je lijf je daadwerkelijk vertelt.
  • Je voelt teveel stress, vermoeidheid of ervaart juist overactiviteit.

 

Herken je jezelf in één van bovengenoemde gevoelens? Dan is lichaamsgerichte coaching iets voor jou.

 

De ervaring

Lichaamsgerichte coaching begint bij klachten en lichamelijke reacties, zoals spanning, stress, kramp of tintelingen in het lichaam. Bij binnenkomst in de praktijk bespreken we waar we ons op gaan richten. Daarna starten we met de sessie en ga je van buiten (zoals werk, gezin, relaties, geluiden en beelden) naar binnenin jezelf. Je komt in contact met je innerlijke kern. We benoemen het thema, bijvoorbeeld een trauma of heftige gebeurtenis in je leven, en jouw lichaam, gedachten en beelden reageren hierop. Dit gebeurt vaak gespannen, bijvoorbeeld door middel van een oppervlakkige ademhaling, een bal in je buik, temperatuursverandering of door weg te kijken. Samen volgen we deze lichamelijke onprettige reacties.

 

Meestal ontstaan er ook andere gedachtes en emoties. Hier liggen de wortels van je problemen verankerd en daar gaan we mee aan de slag.  Deze reacties vertellen jou iets en moeten de ruimte krijgen zodat ze verwerkt kunnen worden. Tijdens de sessie word je geholpen om verbanden te zien tussen gedachten, gevoelens, patronen en gedragingen. Ik bied je een vertrouwde en veilige omgeving en begeleid je professioneel en stapsgewijs in het tempo dat bij jou past.

 

Wat levert het op?

De lichaamsgerichte coaching draagt bij aan meer balans in je leven. En dat niet alleen. Je ervaart meer geluk, avontuur en liefde voor jezelf en anderen. Je creëert je eigen levensgeluk.

 

Aanmelden

Als je nog vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, dan kun je via het contactformulier hiernaast een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Contactgegevens

Je kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken jouw wensen en klachten en wat je van de sessies of training verwacht. Ik vertel wat ik voor jou kan betekenen en wat de sessies zouden kunnen bijdragen.

Werkende op verschillende locaties te Leusden en Amersfoort.

 

info@sterkinjebasis.nl
06 – 33 18 27 54

Contactformulier

Als je nog vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, dan kun je via het contactformulier hiernaast een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.