Lichaamsgerichte coaching

We werken met de ervaren spanning waarmee je die dag binnen komt. Zo sluiten we precies aan bij wat zich aandient. Vaak is dit eenzelfde spanning, die steeds terug keert en ruimte mag krijgen om doorvoelt te worden. Regelmatig is er de behoefte aandacht te besteden aan een bepaalde gebeurtenis die door je hoofd blijft spoken, dan maken we samen een tijdlijn en is het thema van deze gebeurtenis de ingang voor de sessie. Op het punt dat je ervaart dat bepaalde gevoelens je niet meer zo hevig overspoelen, je ze beter kunt volgen/dragen en/of minder lading ervaart bij een gebeurtenis, dan ronden we af.

Negeren van ons lichaam

We proberen vaak met ons verstand en onze wilskracht lichaamsreacties- en gevoelens af te remmen en te negeren. We negeren pijn in de rug, druk op de borst, die stijve nek, het opgeblazen gevoel in onze buik of verkrampte schouders. Of gevoelens zoals spanning in de buik, boosheid, verdriet, teleurstelling, onmacht en angst.

Dit kost mega veel energie. We weten niet wat we ermee aan moeten. Want erbij blijven is spannend en wat gebeurt er wanneer je deze gewaarwordingen zou doorvoelen? Levert dit iets op of verergeren de klachten juist?

 

Erbij blijven

Je bent er inmiddels achter dat negeren of vermijden niet meer helpt, de boel juist verergert. Een volgende stap kan nu zijn dat je met iemand erbij de gevoelens en lichaamsreacties ingaat, erbij blijft. Het gevolg ervan is dat je ze hierdoor goed leert kennen en ze steeds minder heftig aanvoelen. Je laat het (lichaams)gevoel toe, we blijven erbij, we werken erdoorheen en zo iedere keer wanneer dit weer boven komt is de overspoeling minder hevig. Het (lichaams)gevoel wil gehoord worden en wanneer gehoord klopt ze minder heftig aan. De hoge druk, implosie of chaos neemt af en dit geeft zo veel meer rust.

 

De sessies door

We werken met de ervaren spanning waarmee je die dag binnen komt. Zo sluiten we precies aan bij wat zich aandient. Vaak is dit eenzelfde spanning, die steeds terug keert en ruimte mag krijgen om doorvoelt te worden. We gaan finetunen wat er daadwerkelijk te voelen is: een oppervlakkige ademhaling, een bal in je buik, tintelingen, verhitting, verkramping, zwaarte, pijnen, temperatuursverandering, willen weg kijken. Samen volgen we deze reacties.

 

Je krijgt tussen de sessies door audio opnames waarmee je met mijn begeleidende stem lichaamsgericht blijft oefenen. Dit verdiept de practice en zo leer je steeds beter om zonder mijn hulp bij uitdagende gevoelens te blijven, ze zelf te kunnen dragen.

 

Regelmatig is er de behoefte aandacht te besteden aan een bepaalde gebeurtenis die door je hoofd blijft spoken, dan maken we samen een tijdlijn en is het thema van deze gebeurtenis de ingang voor de sessie. We benoemen het thema, bijvoorbeeld een heftig gesprek, een conflict of heftige gebeurtenis in je leven en jouw lichaam, gedachten en beelden reageren hier vervolgens op.

 

Op het punt dat je ervaart dat bepaalde gevoelens je niet meer zo hevig overspoelen, je ze beter kunt volgen/dragen en/of minder lading ervaart bij een gebeurtenis, dan ronden we af. Vaak komen mensen nog eens terug om een thema te verversen of iets dieper te kunnen gaan.

 

Wanneer er meer nodig is dan sluiten de trauma gerichte verwerkingssessies mogelijk beter aan.

 

Voor wie
  • Je denkt veel na en vind het moeilijk om contact te maken met gevoelens en lichaamsgewaarwordingen. Wellicht heb je dit van huis uit niet echt geleerd.
  • Je bent ergens het contact met je lichaam kwijt geraakt. Je lichaam voelt niet (meer) aan als prettig, comfortabel, veilig of sensueel. Je kunt er niet meer goed voor zorgen.
  • Je bent zo druk dat je geen aandacht meer hebt voor wat je lijf je daadwerkelijk verteld.
  • Je ervaart teveel stress, vermoeidheid of juist overactiviteit.
  • Je bent nieuwsgierig naar hetgeen je lichaam te vertellen heeft en wilt je hierin verdiepen.
  • Je vindt het moeilijk je te verplaatsen in je partner, kind, collega’s en weet dat contact maken met je eigen binnenwereld hierbij kan helpen.
  • Je wilt leren afstemmen op je eigen behoeften, grenzen en kwaliteiten. En hierdoor ook op die van de ander.

 

Aanmelden

Als je vragen hebt of een afspraak wilt maken, dan kun je via het contactformulier hieronder een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Contactgegevens

Heb je nog vragen of wil je een eerste afspraak maken? Je kunt mij vrijblijvend per e-mail, telefonisch (06 33 18 27 54) of via het contactformulier van deze site bereiken. Je bent van harte welkom.

Werkende op verschillende locaties te Leusden en Amersfoort.

Wendy de Bonte
info@sterkinjebasis.nl
06 – 33 18 27 54