Trauma coaching

Op dieper niveau een heftige gebeurtenis verwerken? Sterk in je basis kan jouw helpen door middel van lichaamsgerichte (trauma)coaching. Tijdens de sessies werken we aan jouw persoonlijke thema’s op een lichaamsgerichte wijze. Door deze benadering zal je ervaren welke patronen er in jouw lijf zitten en ervaar je ook hoe het is als je uit je patronen stapt.slust kan

Trauma

Een heftige gebeurtenis wordt ook wel trauma genoemd. Dit woord suggereert vaak intens heftige gebeurtenissen zoals misbruik, groot verlies, geweld of een oorlogstrauma, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Trauma gaat ook terug in de tijd waarin je misschien verwaarloosd bent, je niet gezien of gehoord werd, je veel te grote lasten met je mee droeg of er grensoverschrijding op allerlei manieren plaats vond. Of je bent (vroeger of meer recent) gepest, hebt een auto- of fietsongeluk overleefd, iemand verloren, een heftige scheiding meegemaakt, een lastige geboorte meegemaakt, een abortus ondergaan, werkgerelateerde stress/klachten, een burnout of bent oververmoeid. Deze gebeurtenissen hebben een diepe imprint in jouw systeem, ‘je zíjn’, gedrukt.

 

Jouw lichaamssysteem

Het gevolg kan zijn dat je in situaties die (relatief) veilig zijn geschrokken reageert en dat je vecht, vlucht of bevriest, terwijl dit niet meer nodig is. Vroeger waarschijnlijk wel, maar nu niet meer. Je voelt je bijvoorbeeld onzeker, paniekerig, boos, overspoelt, gefrustreerd, chaotisch, eenzaam, verdrietig, oververmoeid of staat juist altijd ‘aan’. Je bent van slag en dat is logisch want je lichaamssysteem heeft een “opdonder of shift” gehad.

 

Lichaam en geest

De werking van cognitieve therapie, bijvoorbeeld het omzetten van irrationele gedachten in rationele gedachten, wordt versterkt wanneer je de vertaalslag maakt van het hoofd naar het lichaam. Het lichaam slaat het trauma op, niet het hoofd. Bij klachten of nare gevoelens laat het lichaam zich op allerlei manieren horen. In de sessies brengen we dit naar de oppervlakte en laten we lichaam en geest met elkaar communiceren. Hier ontstaat integratie en heling. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen de lichaamsgerichte sessies als verwerkingstraject op zichzelf staan. Of ze kunnen een goede aanvulling zijn op de meer (cognitieve) behandelvormen zoals gesprekken bij een psycholoog, cognitieve gedragstherapie, haptonomie, psychotherapie, enzovoorts.

 

Aanmelden

Als je nog vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, dan kun je via het contactformulier hiernaast een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Contactgegevens

Je kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken jouw wensen en klachten en wat je van de sessies of training verwacht. Ik vertel wat ik voor jou kan betekenen en wat de sessies zouden kunnen bijdragen.

Werkende op verschillende locaties te Leusden en Amersfoort.

 

info@sterkinjebasis.nl
06 – 33 18 27 54

contactformulier

Als je nog vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, dan kun je via het contactformulier hiernaast een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.