De werkwijze van De Bonte – Sterk in je basis

 

Ieder traject begint met een intake. Hierin bespreken we je hulpvraag, je geschiedenis, en je ervaring met therapie of coaching. Natuurlijk is de intake ook het moment voor jou om mij te leren kennen en mij vragen te stellen over mijn werkwijze. Samen bepalen we of ik de juiste persoon ben om je te helpen.

Hieronder een korte omschrijving van de verschillende methoden:

 

Lichaamswerk

In ons lichaam zitten ervaringen van ons hele leven opgeslagen. Erover praten leidt zeker tot meer begrip, maar geeft niet hetzelfde inzicht dat lichaamswerk je kan geven. Herinneringen en gebeurtenissen kun je zien en voelen in je lichaam: op orgaanniveau, in je zenuwstelsel en je spierstelsel. Via lichaamswerk maak je contact met je lichaam en creëer je lichaamsbewustzijn. Hierdoor kun je meer levensenergie ervaren en word je vrijer van herinneringen, ervaringen en gebeurtenissen. Het werken met het lichaam geeft je veel informatie over jezelf en je ontdekt hoeveel zelfhelend vermogen in je lichaam aanwezig is als je er goed naar leert kijken en luisteren. Dit leer ik je!

 

Ademwerk

Ademwerk biedt je de mogelijkheid om heel direct verbinding te maken met je lichaam en de (emotionele) processen die zich hier afspelen. Onbewuste overtuigingen, vastzittende (spier)spanningen en opgekropte emoties worden voelbaar en kun je middels ademwerk loslaten.

 

Innerlijk Kindwerk

Het innerlijk kind is een metafoor voor het kind dat je geweest bent. Ondanks dat we volwassen zijn geworden, dragen we de ervaringen van vroeger nog in ons mee en reageren we vaak vanuit die vroeg-kinderlijke kwetsingen. Door je bewust te worden van die negatieve ervaringen en de overtuigingen die daaruit zijn ontstaan, kun je als de werkelijk volwassen persoon van nu andere beslissingen nemen en terugkeren naar je essentie. In de therapie werken we vooral met het versterken van de volwassen positie.

 

Gesprek

Bewustzijn over je lichaam kan alleen als je er ook woorden aan leert geven. Zoals alleen maar ‘erover praten’ beperkt blijft tot het denken, blijft alleen maar lichaamsgerichte oefeningen doen beperkt tot de fysieke ervaring alleen. Praten over emoties en lichaamssensaties leidt tot werkelijke integratie.

Als je nog vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, dan kun je via het contactformulier hiernaast een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Contactgegevens

Je kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken jouw wensen en klachten en wat je van de sessies of training verwacht. Ik vertel wat ik voor jou kan betekenen en wat de sessies zouden kunnen bijdragen.

Het gezonde centrum
Larikslaan 100, 3833 AM Leusden

 

De praktijkruimte is op de tweede etage. Zowel met auto, fiets als openbaar vervoer is het goed te bereiken. Parkeren is gratis en op de parkeerplaats is vrijwel altijd ruimte.

 

Cindy van Oosterbrugge
Hamersveldseweg 100, 3833 GT Leusden

 

info@sterkinjebasis.nl
06 – 33 18 27 54

Contactformulier

Als je nog vragen hebt of graag een afspraak wilt maken, dan kun je via het contactformulier hiernaast een bericht sturen. Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen. Krijg je de voicemail? Spreek dan een bericht in en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.